Zomer of winter? Alle vakanties leiden naar… opgeladen Stroomlijners

Zomer of winter? Alle vakanties leiden naar…  opgeladen Stroomlijners

Aahhh vakantie… daar is niemand tegen. Maar wat is de ultieme vakantie? We vroegen het aan twee collega-Stroomlijners en de antwoorden konden niet meer verschillen. Debby Huyghe leeft voor Tenerife, terwijl Ann-Sofie Janssen opleeft op de skilatten. En toch zijn ze het over één vakantie-aspect helemaal eens.

We naderen stilaan het einde van de zomervakantie. Ann-Sofie, scheur jij dan met een smile de kalenderblaadjes af richting winter? 

Ann-Sofie: (lacht) “Oei, zo extreem is het nu niet, ze. De zomervakantie heeft zeker ook haar charmes. Toch tel ik wel al af naar de volgende wintervakantie. Naar het moment dat ik mijn ski’s aantrek en de piste afdaal.”

En Debbie, bij jou verloopt de zomervakantie vast anders?

Debbie: “Hoe zeggen ze dat… De tijd vliegt als je ‘t naar je zin hebt? Wel, dat gevoel heb ik. Een weekje Tenerife met mijn gezin is zááálig. Maar ook kort, te kort.”

Ann-Sofie: “Elke vakantie is geslaagd, zolang de zon maar schijnt. Zeker op skivakantie.” (knipoogt)

Je ogen gingen echt fonkelen toen je ‘Tenerife’ zei. Was het zo leuk?

Debbie: “Ik ga iets zeer cliché zeggen hè, maar ik heb mijn hart verloren aan Tenerife. En meer bepaald aan ons hotel. De laatste tien jaar is dat dé vakantiestek voor mij en mijn gezin. Zwembaden, een tuin, verschillende restaurants … Het heeft echt alles.”

Heb jij ook een vaste verblijfplaats, Ann-Sofie?

Ann-Sofie: “Telt de top van een skigebied als vaste verblijfplaats? (hilariteit) In mijn trui door de bergen skiën terwijl de zon schijnt, dat is ontspannen voor mij! En een aprés-ski of sauna achteraf mag natuurlijk niet ontbreken.”

Hoe voelt een eerste dag werken na zo’n zalige vakantieperiode?

Debbie: “Alsof mijn batterijen helemaal opgeladen zijn met zonne-energie.” (lacht) 

Ann-Sofie: (knikt hevig) “En er dan weer volle bak in willen vliegen!”

Debbie: “Jaaaa, ik heb er dan ook echt terug zin in. Maar eerst de collega’s overspoelen met al mijn vakantieverhalen natuurlijk.”

Ann-Sofie: “Of waarom hen zelfs niet een beetje jaloers maken?”

Wat vinden jullie trouwens van de vakantieplanning hier bij De Stroomlijn?

Debbie: “Zeer gunstig. Doordat we met zo’n groot team zijn, kunnen we gemakkelijk vakantie opnemen in onze favoriete periodes.”

Ann-Sofie: (knikt) “Daarom dat ik er bewust voor kies om op wintervakantie te gaan. Het doorbreekt die lange, donkere, sombere winter.”

Debbie: “Ja, die wintermaanden zijn niet de leukste in België. Je start je werkdag in het donker en als je buitenstapt is de zon alweer weg. Pfff, ik snak in die periode echt naar vitamine D.”

Ann-Sofie: “Dan is een sneeuwvakantie de reddende engel. Een winter in het buitenland voelt toch altijd anders dan een winter in België. Op een terras zitten in je skipak met een stralende zon. Dat is vakantie.”

Debbie: “Bedankt voor de raad, maar ik blijf toch loyaal aan mijn hotel: Bahia Principe Costa Adeje – Playa Paraiso. Een mond vol, maar een volmondige aanrader.” (knipoogt)

Dat zullen we even googelen. Bedankt voor het gesprek!


Bekijk alle nieuwsberichten